Çin Vize Başvurusu

Hızlı ve Kolay Çin Vizesi ve Vize Davetiyesi için Doğru Adres…

TUSAB A Sınıfı Yetkili Acentası olan Melody Turizm , Çine Seyahat edecek tüm yolcuların çin vize başvurusu, vize takip işlemleri, seyahat sigorta hizmetleri ve uçak biletleri işlemlerin gerçekleştirmektedir.

Çin Vizesi Başvuru Merkezi

Çin Vizesi İçin Gerekli Tüm İşlemleri Tek Bir Çatı Altında Topladık.

Çin Vizesi

çin vizesi başvurusu

Çin vizesi başvurusu işlemleriniz uzman ekibimiz tarafından kısa sürede gerçekleştirilir..

Çin Ticari Vize

çin vizesi nekadar

Çin Ticari Vize başvurusu için gerekli belgeler ve davetiye örneği .. lütfen tıklayınız

Çin Grup Vizesi

Vize Davetiyesi

Ticari heyetleri , ticaret odaları ya da fuar ziyareti yapacak gruplara yönelik Çin grup vizesi

Turistik Çin Vizesi

vize başvuru

Turistik Çin vizesi başvuru evrakları ve işlemleri için Mubo Turizm her an yanınınızda

Çin Vizesi Nasıl Alınır ?

Seyahatte bulunacak umuma mahsus Pasaport sahibi Türk vatandaşları için uygulanan bir seyahat prosedürüdür.

Seyahat yapacak Umuma Mahsus (bordo renkli) pasaporta sahip kişiler pasaportlarında geçerli vizeleri yoksa  tedarik etmek zorundadır. Çin Halk Cumhuriyeti devletinin Türkiye Dış temsilcilikleri tarafından da yetkilendirilmiş acentelerinden biri olan MUBO Turizm sizin adınıza vizelerinizi temin edebilmektedir.

Çin Büyükelçiliği Ankara ve Çin Başkonsolosluğu İstanbul yapılacak vize başvurularını yetki verilmiş acenteler üzerinden kabul etmektedir. Bordo Pasaport sahibi kişiler kısa süreli müracaatlarını Çin Konsolosluğuna bireysel olarak gerçekleştiremezler.

çin ticari vizesi

Çin Ticari Vizesi

Çin Ticari Vizesi Çin’e yapılacak olan ticaret amaçlı ziyaretler için başvurulan gereken vize tipidir. Çin ticari vize…

çin turist vizesi

Çin Öğrenci Vizesi

Çin de öğrenim görmek veya staj için altı ay veya daha uzun süreli bir dönem için gelen yabancılara verilir

çin turist vizesi

Çin Turist Vizesi

Çin Turistik Vizesi Çin’e yapılacak olan turistik amaçlı ziyaretler için başvurulan gereken vize tipidir

çin çalışma vizesi

Çin Çalışma Vizesi

Çin Çalışma Vizesi Çin’de özel sektör alanında  işçi  yada görevli olarak çalışacak yabancılara verilmektedir.

çin mürettabat vizesi

Çin Mürettabat Vizesi

Çin Mürettabat Vize Çin’e yapılacak olan ticaret amaçlı ziyaretler için başvurulan gereken vize tipidir. Çin ticari vize…

çin basın vizesi

Çin Basın Vizesi

Çin  J Vizesi Çin de uzun süreli faaliyet yürüten medya kuruluşlarının çalışanlarına verilen Basın Vizesidir

çin ikamergah vizesi

Çin İkametgah Vizesi

D tipi Çin vizesi, Çİn de kalıcı olarak oturmak isteyenlere verilen Çinde oturma vizesidir. Çin daimi ikamet vizesi

çin aile ziyaret vizesi

Çin Aile Vizesi

Çin akraba ziyaret vizesi ya da aile bütünlüğü vizesi Q1 olarak bilinen vize tipidir. Aile ziyareti vizesi …

Sık Sorulan Sorular

Çine Vize Varmı ?

Evet.Türk Vatandaşlarına vize rejimi  uygulamaktadır.

Çin Vize İstiyor mu ?

Evet. Türk Vatandaşlarına vize uygulamaktadır.

Çin Vizesi Nasıl Alınır ?

Başkoslosluğun tayin ettiği yetkili çin vizesi turizm acentaları tarafından, dolaylı olarak sizin adınıza başvurulurak yapılabilir. Konsolosluk direk olarak yapılan başvuruları kabul etmemektedir.

Çin Vizesi Ne Kadar ?

Vize ücretleri türlere göre değişiklik göstermektedir.Çin Vize ücretini öğrenmek için lütfen MUBO Turizm Vize departmanını arayıp bilgi alabilirsiniz.

Çin Vizesi İçin Gerekli Belgeler Nelerdir ?

Vize almak için gerekli belgeler almak istediğiniz vize tipine göre farklılık gösterir.Site menümüzden ilgili vize tipini seçip ilgili belgeleri ve formları görebilirsiniz.

Çine Nasıl Gidilir ?

Öncelikle Pasaportunuz ve vizeniz olmallıdır.  Thy , Airchina yada Quatar , Emirates Havayolları ile aktarmalı yada aktarmasız olarak gidebilirsiniz. Ucuz  Uçak bileti için MUBO Turizm size en iyi hizmeti sunmaktadır.

Çin Vize Uygulaması

Çine vize kişilerin vatandaşlıkları,ziyaret amacı ve pasaport türlerine göre değişmektedir .Çin konsolosluğu vize başvurusunda bulunan kişilerin pasaport türüne ve gidiş amacına uygun olarak göre  ticari vizesi, Diplomatik vizesi, Hizmet vizesi ve Öğrenci vizesi gibi vizeler vermektedir .

Çin konsolosluğu tarafından uygulanan vize türleri
” C,D,F,G,J1,J2,L,M,Q1,Q2,R,S1,S2,X1,X2,Z ‘’ olarak 16 farklı kategoriden oluşmaktadır. Bu vize türlerinin herhangi birine başvuru yapmayı düşünen kişiler , yapacakları seyahatin amacına uygun vize türünü seçip bu vize türüne göre istenen evrakları başvuru esnasında ibraz etmelidir.

Çin Vize Başvuru İşlemleri

Çin Vize Tipleri

Çin Halk Cumhuriyeti değişik maksatlı seyahatlar ve konaklama sürelerine göre değişik vize rejimi uygulamalarında bulunmaktadır. Çin vize çeşitleri hakkında daha detaylı bilgiler için  çin vizeleri sayfamızı ziyaret edebilir yada 0 212 659 64 54 numaralı telefonu arayarak çin vize başvurusunda uzmanlaşmış departmanımızı arayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Çin Vize Ücreti

Çin vize ücreti 2017 yılı için 150 USD olarak fiyatlandırılmaktadır. MUBO Turizm olarak tüm vize işlemleriniz hızlı ve özenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Çin vizesi ücreti 2018 yılında da aynı şekilde 150 USD olarak fiyatlandırlacaktır. Çin vize başvuru evraklarının temini, başvuru formu , belediye onaylı davetiye ve  fotoğraf ölçüleri tarafımızca itina ile kontrol edilip gerekli işlemler başlatılır.

Başvurunun her aşamasında işlemler sizin için takip edilmektedir.

  • Çin vizesi almabilmeniz  sizden talep edilen ( pasaport, fotoğraf .vs ) için geri kalan tüm diger gerekli  evraklar tarafımızca temin edilmektedir.
  • Türkiye’nin hangi ilinden olursa olsun tüm pasaport tipleri için MUBO Turizm vizenizi alabilmektedir.
  • Çin vizesi işlemleriniz için konsolosluğa gelmenize gerek yoktur. Evrakların tarafımıza kargo ile ulaştırılması yeterlidir.

Çin Vizesi Başvurusu için Gerekli Belgeler

Çin de özellikle bahar aylarında düzenlenen fuarlar dönemlerinde yaşanan yoğunluk sebebi yüzünden konsoloslukta gecikmeler yaşanabilmektedir. Bu yüzden başvurunuzu çok daha erkenden yapmanızda fayda olacaktır.Katılacağınız fuar tarihlerini göz önünde almanızı ve takriben en az 4 hafta önce vize başvurunuzu gerçekleştirmenizi önemle tavsiye etmekteyiz.Çin vizesi başvurusu için gerekli belgeler aşağıda verilmiştir

  • Pasaport : Başvuru tarihi itibari ile en az 6 ay süresi ve iki boş vize sayfası olan yeni çipli pasaportun aslı.
  •  2 Adet Fotoğraf : Arka fonu beyaz, önden çekilmiş, mat kağıda basılmış, beyaz kıyafetli olmayan ve gözlük kullanılmayan fotoğraf. Fotoğraf boyutları ve özellikleri için tıklayınız.
  • Dilekçe: Şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe. Dilekçe örneği için yandaki belgeye tıklayınız.
  • Şirket Faaliyet Belgesi:Ticare/Esnaf vb. odalarından son  6 aya ait olan faaliyet belgesi aslı
  • Vergi Levhası Fotokopisi: Son 1 yıl itibari ile onaylı.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Yüksek netlikte renkli yada siyah beyaz Fotokopi.
  • Davet Mektubu: Resmi Vize Davetiye ( Belediye Davetiyesi ) Aslı.

Çin Vize Alacakların Dikkat Etmesi Gereken Hususlar

1. İlk defa çin vizesi alacak ziyaretçiler için sadece tek girişli vize verilmektedir.
2. Direkt olarak hongkong a gidecekler ve çine girmeyecek yolcular için vize gerekli değildir..
3. Çnce Çine giriş yapan ,sonra hongkong a giriş yapan ve sonra tekrar  sonra  tekrar çine geri dönecek yolcular için çift girişli vize gerekmektedir.
4. İstanbul çin konsolosluğu hafta içi hergün çalışmaktadır.
5. Başvuruların genelde 3 ay içerisinde giriş hakkı ve takiben 1 ay çinde konaklamayı kapsar.Bu sebepten dolayı başvurularınızı gidiş tarihinizden çok önce yapmış olmanız herhangi bir olumsuzluğun çözümünde size zaman sıkıntısı yaratmaz.
6. Bir şirketten aynı anda bir seferde en fazla 3 kişi için başvuru yapabilir.
7. Yeşil pasaport sahiplerinin vize alması gerekli değildir.
8. Vize sonuçları ve onayı 8 ile 10 iş günü arasında gerçekleşir.

Çinli bir firmalardan vize almak için gereken belediye onaylı davetiye temin ederken bizimle iletişime geçiniz. Davetiye örneği tarafınıza gönderilir böylece davetiyede neler olması gerektiğini daha net karşı firmaya anlatabilirsiniz.

Çin Belediye Onaylı Vize Davetiyesi Temini

Son dönemde Çin konsolosluğunca istenen ve bundan böylede bu şekilde uygulanacak olan davetiyenin temini için yapılması gerekenler:

1. Çince şirket bilgileri: şirketiniz hakkında bilgiler, faaliyet alanlarınız kısaca anlatılmalıdır.
2. Çin’e giriş tarihi: Hangi tarihte Çine giriş yapacaksınız?
3. Kalış süreniz: Kaç gün kalacaksınız gün sayısı ve tarih aralığı verilerek.
4. Seyahat süresince giriş sayınız: genelde 1 giriş olarak yazılır fakat başka ülkelere giriş yapıp sonra tekrar giriş yapacaksanız belirtilmesi gerekir.
5. Çin’de kalacağınız şehirin adı
6. Vizeyi alacağınız Şehir (örneğin , Ankara konsolosluğu)
7. Çin’e gidiş nedeniniz ve bu zaman zarfında harcamalarınızın kimin üstleneceği ile ilgili bilgi
8. Otel rezervasyonu belgesi
9. Uçak bileti kopyası
10. Pasaport fotokopisi ilk sayfa ve resimli sayfa şayet daha önce çine vize alınmış ise ilgili vize sayfası, ve en arkadaki kimlik bilgilerinin olduğu sayfa okunur olarak verilmelidir

Bu bilgiler size Çinden size davetiye yollayacak firmaya gönderilecek olup, Çindeki firma, bağlı olduğu belediyeye davetiye için gönderdiğiniz evraklar ve bir dilekçe ile başvuracaktır .Çin deki ilgili belediye firmaya bu belgeyi verdikten sonra sizesize FEDEX ,UPS, DHL, TNT gibi uluslararası bilinirliği olan bir kargo firması ile gönderecek.Karşı Firmadan AWBL numarısını evrakı takip etmek için mutlaka isteyiniz

Davetiye size geldikten sonra ; kurye firmasının ambalajı ve diğer vize evraklarınız ile bize ulaştırıp işlemlerinizi başlatabilirsiniz.Davetiye ve kurye firma ambalajı konsolosluktan önemle istenmektedir.Ambalaja ve üzerindeki evraklara kesinlikle zarar vermeyiniz.