Çin J Seri Başvurusu

Çin  Basın Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

J1 Tipi Çin Vizesi genel olarak Çin Halk Cumhuriyeti’nde uzun süreli faaliyet yürüten medya kuruluşlarının çalışanı konumunda olup, Çin’de  180 günden fazla ikamet yada bulunması etmesi gereken gazetecilere verilen Çin vize türüdür.

J1 Tipi Çin Vizesi İçin Gerekli Belgeler:

  1. Pasaport : Başvuru tarihi itibari ile en az 6 ay süresi ve iki boş vize sayfası olan yeni tip çipli pasaportun aslı. Eski tip lacivert pasaportlara vize verilmemektedir.
  2. Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş, mat kağıda basılmış, beyaz kıyafetli olmayan ve gözlük kullanılmayan fotoğraf. Fotoğraf boyutları ve özellikleri için yandaki fotoğrafa tıklayınız.
  3. Dilekçe:Şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe. Dilekçe örneği için yandaki belgeye tıklayınız.
  4. Şirket Faaliyet Belgesi: Bağlı bulunduğunuz Ticaret – Sanayi – Esnaf vb. odalarından alacağınız, son 6 aya ait olan orjinal faaliyet belgesi
  5. Vergi Levhası Fotokopisi: BUlunduğumuz  yılı onaylı olmalıdır.
  6. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Fotokopi renkli veya yazı ve fotoğrafların net olduğu siyah beyaz fotokopi olmalıdır.
  7. Davet Mektubu: Çin’deki resmi kurumlardan alınacak olan resmi davet mektubunun aslı.
  8. Basın Kartı

ÖNEMLİ Şirket son 6 ay içerisinde adres değişikliği yapmış ise adres değişikliğini gösteren Ticaret Sicil Gazetesini de sunmak zorunludur.

 

 J2 Tipi Çin Basın Vizesi

Çin Basın Vizesi J2 , Çin’e kısa süreli röportaj yapmak amacı ile giden yabancı uyruklu basın mensuplarının başvuruların da verilen vize türüdür. Çin Halk Cumhuriyeti’ne kısa süreli haber yapmak üzere seyahat eden gazetecilere yönelik Çin vizesi türüdür. Gazetecilerin 180 günden kısa olan Çin seyahatlerine ilişkin kullanılmaktadır. J2 Vizesi başvurularında, başvuranın Çin’in yetkilendirilen kurumları tarafından Çin’e röportaj yapmak üzere davet edilen yabancı uyruklu gazeteci olması durumunda, Çinde yetkilendirilen  ilgili kurumun vize bildirim formunun sunması sonucunda yapılan değerlendirmeler sonucunda vize verilebilir. Çinin yetkili kurumları tarafından davet edilmemiş basın mensuplarının aşağıdaki evrakları mutlaka sunması gerekmektedir.

Çin Basın Vizesi için Gerekli Belgeler:

  1. Pasaport :Başvuru tarihi itibari ile en az 6 ay süresi ve iki boş vize sayfası olan yeni tip çipli pasaportun aslı. Eski tip lacivert pasaportlara vize verilmemektedir.
  2. Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş, mat kağıda basılmış, beyaz kıyafetli olmayan ve gözlük kullanılmayan fotoğraf. Fotoğraf boyutları ve özellikleri için yandaki fotoğrafa tıklayınız.
  3. Dilekçe: Şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe. Dilekçe örneği için yandaki belgeye tıklayınız.
  4. Şirket Faaliyet Belgesi: Bağlı bulunduğunuz Ticaret – Sanayi – Esnaf vb. odalarından alacağınız, son 6 aya ait olan orjinal faaliyet belgesi
  5. Vergi Levhası Fotokopisi: 2012 yılı onaylı olmalıdır.
  6. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Fotokopi renkli veya yazı ve fotoğrafların net olduğu siyah beyaz fotokopi olmalıdır.
  7. Davet Mektubu: Röportaj yapılacak kurum ya da şahıs tarafından gönderilen davet yazısının aslı.
  8. Basın Kartı: Başvuran kişinin basın kartı, mesleki gazeteci belgeleri fotokopileri ve irtibat bilgileri.
  9. Başvuru Yazısı: Ait olduğu basın kuruluşu yetkilisi tarafından imzalanmış Çin’e röportaj amaçlı gitme başvuru yazısı. Yazıda; kişi listesi, gidiş ve dönüş tarihleri, Röportajın yeri ve konusu, Kurumun kısa bir tanıtımı, Adres, Telefon, Faks gibi bilgileri içermelidir. Ayrıca yazıda Çin’de yapılacak faaliyet detaylı bir şekilde belirtilmelidir.

ÖNEMLİ Şirket son 6 ay içerisinde adres değişikliği yapmış ise adres değişikliğini gösteren Ticaret Sicil Gazetesini de sunmak zorunludur.