Çin Öğrenci Vizesi Başvurusu

Çin Öğrenci Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Çin de öğrenim görmek, ileri düzey öğrenim veya staj amacıyla altı ay veya daha uzun sürelik bir dönem için gelen yabancılara verilir. X Vizesine başvuru için, kabul eden birimden ve ilgili yetkili otoriteden alınacak sertifikalar gerekmektedir, yani, Çine Gelecek “Denizaşırı Öğrenciler” için Başvuru Formu (JW201 Formu veya JW202 Formu), Yabancılar için Giriş İzni Tebliği ve Sağlık Raporu sunulmalıdır.

X1 Vizesi

Çin sınırları içerisinde uzun süreli (6, Altı ay üzeri) öğrenim görmek isteyen şahıs başvurularında verilen vize türüdür.

X1 Vize başvurusu için gerekli olan evraklar:

  1. 2 Adet ( Arka fonu Beyaz ) vesikalık resim
  2. Kişinin pasaport ve pasaport fotokopi’leri, nüfus cüzdanı fotokopisi
  3. Çin’e gelen yabancı uyruklu öğrenciler vize başvuru formu
  4. Kabul eden kurumun gönderdiği giriş bildiriminin aslı ve fotokopisi
  5. Yetkili kurumun vermiş olduğu kanıt niteliğindeki evraklar (Yetkilendirilen kurumun kaşesini taşıyan yabancı öğrenci Çin’e giriş vize başvuru formu “JW201” veya “JW202” formu.)
  6. Yerel savcılıktan alınacak adli sicil kaydı ( İçerikte mutlaka Adli sicil kaydı yoktur ve arşif kaydı yoktur ibaresinin bulunması gerekmektedir. )
  7. Yabancı uyruklu vatandaşlar için sağlık raporu

X2 Vizesi

Çin sınırları içerisinde kısa süreli (6, Altı aydan az) öğrenim gören şahıslara verilen vize türüdür.

X2 Vize başvurusu için gerekli olan evraklar:

  1. 2 Adet ( Arka fonu Beyaz ) vesikalık resim
  2. Kişinin pasaport ve pasaport fotokopi’leri, nüfus cüzdanı fotokopisi
  3. Çin’e gelen yabancı uyruklu öğrenciler vize başvuru formu
  4. Kabul eden kurumun gönderdiği giriş bildiriminin aslı ve fotokopisi
  5. Yetkili kurumun vermiş olduğu kanıt niteliğindeki evraklar (Yetkilendirilen kurumun kaşesini taşıyan yabancı öğrenci Çin’e giriş vize başvuru formu “JW201” veya “JW202” formu.)
  6. Yerel savcılıktan alınacak adli sicil kaydı ( İçerikte mutlaka Adli sicil kaydı yoktur ve arşif kaydı yoktur ibaresinin bulunması gerekmektedir. )
  7. Yabancı uyruklu vatandaşlar için sağlık raporu