Çin Aile Vizesi

Çin Aile Ziyareti Q Tipi Vize Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Çin akraba ziyaret vizesi ya da aile bütünlüğü vizesi Q1 olarak bilinen vize tipidir.Çine aile birleşimi maksadıyla yolculuk eden Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşının aile fertlerine ve aynı sebeplerden ötürü  Çin’e yolculuk eden Çin Halk Cumhuriyetin de ikamet / oturum izinlerine sahip diğer ülkelerin vatandaşlarının aile fertlerine verilen Çin vize tipidir.

Q1 Tip Çin Akraba Ziyaret Vizesi için Gerekli Belgeler:

  1. Pasaport :Başvuru tarihi itibari ile en az 6 ay süresi ve iki boş vize sayfası olan yeni tip çipli pasaportun aslı. Eski tip lacivert pasaportlara vize verilmemektedir.
  2. Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş, mat kağıda basılmış, beyaz kıyafetli olmayan ve gözlük kullanılmayan fotoğraf. Fotoğraf boyutları ve özellikleri için yandaki fotoğrafa tıklayınız.
  3. Banka Hesap Defteri: İçerisinde 5.000 TL veya karşılığı döviz bulunan, yeni işletilmiş banka hesap cüzdanının aslı veya kişinin bankadaki mevduatını gösteren, banka tarafından kaşelenip imzalanmış (banka tarafından imza sirküleri eklenmiş olmalı) belge.
  4. Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun uçak bileti rezervasyonu
  5. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Fotokopi renkli veya yazı ve fotoğrafların net olduğu siyah beyaz fotokopi olmalıdır.
  6. Adli Sicil Kaydı: Kişinin adli sicil durumunu gösteren adli sicil kaydında ayrıca arşiv kaydı olup olmadığı da belirtilmelidir.
  7. Akrabalık Bildirir Belgesi: Davet eden kişi ile aralarında 1. dereceden ilişki olduğunu gösteren noter senedi aslı ve fotokopisi
  8. İşyeri Kanıt Belgesi: Çin’den davet eden yakınınızın çalıştığı şirkete ait işyeri kanıt belgesi fotokopisi. Örnek için yandaki belgeyi inceleyiniz.
  9. Davet Yazısı: Çin’den davet eden kişinin kendi el yazısı ile davet etme sebebini, davet etmiş olduğu yakınının adını, soyadını, pasaport numarasını, ne kadar süre kalacağını ve kalacakları adresi açık bir şekilde belirtmelidir.

ÖNEMLİ Eğer kişi daha önce Çin vatandaşı ise resmi davet yazısı getirmesi gerekmektedir.

Q2 Tip Çin Akraba Ziyaret Vizesi için Gerekli Belgeler:

Q2 Tipi Çin Vizesi ; Çin Akraba Ziyaret Vizesi ; Çin’de kısa süreli ikamet etmek isteyen Çin vatandaşı aile fertleri ve Çin’de daimi ikamet hakkına sahip yabancı uyruklu vatandaşların aile fertlerinin başvurularında verilen vize türüdür.

  1. Pasaport :Başvuru tarihi itibari ile en az 6 ay süresi ve iki boş vize sayfası olan yeni tip çipli pasaportun aslı. Eski tip lacivert pasaportlara vize verilmemektedir.
  2. Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş, mat kağıda basılmış, beyaz kıyafetli olmayan ve gözlük kullanılmayan fotoğraf. Fotoğraf boyutları ve özellikleri için yandaki fotoğrafa tıklayınız.
  3. Banka Hesap Defteri: İçerisinde 5.000 TL veya karşılığı döviz bulunan, yeni işletilmiş banka hesap cüzdanının aslı veya kişinin bankadaki mevduatını gösteren, banka tarafından kaşelenip imzalanmış (banka tarafından imza sirküleri eklenmiş olmalı) belge.
  4. Uçak Bilet Rezervasyonu: Kişinin yapacağı seyahate uygun uçak bileti rezervasyonu
  5. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Fotokopi renkli veya yazı ve fotoğrafların net olduğu siyah beyaz fotokopi olmalıdır.
  6. Adli Sicil Kaydı: Kişinin adli sicil durumunu gösteren adli sicil kaydında ayrıca arşiv kaydı olup olmadığı da belirtilmelidir.
  7. Akrabalık Bildirir Belgesi: Davet eden kişi ile aralarında 1. dereceden ilişki olduğunu gösteren noter senedi aslı ve fotokopisi
  8. İşyeri Kanıt Belgesi: Çin’den davet eden yakınınızın çalıştığı şirkete ait işyeri kanıt belgesi fotokopisi. Örnek için yandaki belgeyi inceleyiniz.
  9. Davet Yazısı: Çin’den davet eden kişinin kendi el yazısı ile davet etme sebebini, davet etmiş olduğu yakınının adını, soyadını, pasaport numarasını, ne kadar süre kalacağını ve kalacakları adresi açık bir şekilde belirtmelidir.

ÖNEMLİ Eğer kişi daha önce Çin vatandaşı ise resmi davet yazısı getirmesi gerekmektedir.