Çin S SERİ VİZE

Çin S Vizesi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

S1 Tipi Çin Vizesi: Çin Halk Cumhuriyeti’nde uzun süreli (180 günden fazla) eğitim, çalışma gibi nedenlerle ikamet eden kişilerin aile bireylerini (eşleri, anne-babaları, On sekiz yaşını henüz doldurmamış çocukları, eşlerinin anne-babaları) ve kişisel sebeplerden dolayı Çin’de ikamet etmesi gereken kişileri kapsayan Çin vizesi türüdür.

  1. Pasaport :Başvuru tarihi itibari ile en az 6 ay süresi ve iki boş vize sayfası olan yeni tip çipli pasaportun aslı. Eski tip lacivert pasaportlara vize verilmemektedir.
  2. Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş, mat kağıda basılmış, beyaz kıyafetli olmayan ve gözlük kullanılmayan fotoğraf. Fotoğraf boyutları ve özellikleri için yandaki fotoğrafa tıklayınız.
  3. Uçak Bileti Rezervasyonu: Başvuran kişinin seyahat detaylarını gösterecek uçak bileti rezervasyonu
  4. Adli Sicil Kaydı: Kişinin adli sicil durumunu gösteren adli sicil kaydında, ADLİ SİCİL KAYDI yanısıra ARŞİV KAYDI olup olmadığı da belirtilmelidir. İnternetten alınan elektronik adli sicil kayıtları kabul edilmemekte olup, adliyeden alınan orjinal kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.
  5. Evlilik Cüzdanı: Fotokopisi
  6. Banka Hesap Defteri: İçerisinde 5.000 TL veya karşılığı döviz bulunan, yeni işletilmiş banka hesap cüzdanının aslı veya kişinin bankadaki mevduatını gösteren, banka tarafından kaşelenip imzalanmış (banka tarafından imza sirküleri eklenmiş olmalı) belge.
  7. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Fotokopi renkli veya yazı ve fotoğrafların net olduğu siyah beyaz fotokopi olmalıdır.
  8. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Davet eden kişi ile yakınlığını gösteren, nüfus müdürlüklerinden alınan vukuatlı nüfus kayıt örneği noter senedi aslı ve fotokopisi
  9. Çin Nüfus Cüzdanı veya Eski Çin Pasaport Fotokopisi: Eğer vizeye başvuran kişi Çin asıllı ise Çin nüfus cüzdanını veya eski Çin pasaportunun fotokopisini sunmalıdır.

S1 Vizesi İçin Çin’den Davet Eden Kişinin Hazırlaması Gereken Belgeler

  1. Davet Mektubu: Çin’de çalışma, öğrenim vb. sebeplerle ikameti bulunan kişinin davet ettiği kişiye göndereceği davet mektubu veya çalıştığı firmadan resmi davet yazısı.
  2. Pasaport Fotokopisi: Çin’den davet eden kişinin pasaport fotokopisi
  3. Çalışma ve Oturma İzni Kopyaları: Çin’den davet eden kişinin çalışma ve oturma izni fotokopileri.
  4. Dilekçe: Çin’den davet eden kişinin kendi el yazısı ile davet etme sebebini, davet etmiş olduğu yakınının adını, soyadını, pasaport numarasını, ne kadar süre kalacağını ve kalacakları adresi açık bir şekilde belirtmelidir.
  5. Şirket Evrakları: Davet eden kişinin çalışmış olduğu firmaya ait “Kanıt Belgesi” vb. evrakları da sunmalıdır.
  6. Çin’de ikamet edilen adres ile ilgili belge. (Kira kontratı , tapu vs. )

S2 Tipi Çin Vizesi: Çin Halk Cumhuriyeti’nde kısa süreli (180 günden az) çalışma, eğitim gibi sebeplerle ve kişisel sebepler dolayısıyla ikamet eden üçüncü ülke vatandaşlarının aile bireylerine (eşleri, anne-babaları, çocukları, çocuklarının eşleri, kardeşleri, büyükanne-büyükbabaları,eşlerinin büyükbaba-büyükannesi, torunları, eşlerinin torunları, eşlerinin anne-babaları) verilen Çin vizesidir.

  1. Pasaport :Başvuru tarihi itibari ile en az 6 ay süresi ve iki boş vize sayfası olan yeni tip çipli pasaportun aslı. Eski tip lacivert pasaportlara vize verilmemektedir.
  2. Fotoğraf: 2 Adet arka fonu beyaz, önden çekilmiş, mat kağıda basılmış, beyaz kıyafetli olmayan ve gözlük kullanılmayan fotoğraf. Fotoğraf boyutları ve özellikleri için yandaki fotoğrafa tıklayınız.
  3. Uçak Bileti Rezervasyonu: Başvuran kişinin seyahat detaylarını gösterecek uçak bileti rezervasyonu
  4. Adli Sicil Kaydı: Kişinin adli sicil durumunu gösteren adli sicil kaydında, ADLİ SİCİL KAYDI yanısıra ARŞİV KAYDI olup olmadığı da belirtilmelidir. İnternetten alınan elektronik adli sicil kayıtları kabul edilmemekte olup, adliyeden alınan orjinal kaşeli ve ıslak imzalı olmalıdır.
  5. Evlilik Cüzdanı: Fotokopisi
  6. Banka Hesap Defteri: İçerisinde 5.000 TL veya karşılığı döviz bulunan, yeni işletilmiş banka hesap cüzdanının aslı veya kişinin bankadaki mevduatını gösteren, banka tarafından kaşelenip imzalanmış (banka tarafından imza sirküleri eklenmiş olmalı) belge.
  7. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi: Fotokopi renkli veya yazı ve fotoğrafların net olduğu siyah beyaz fotokopi olmalıdır.
  8. Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği: Davet eden kişi ile yakınlığını gösteren, nüfus müdürlüklerinden alınan vukuatlı nüfus kayıt örneği noter senedi aslı ve fotokopisi
  9. Çin Nüfus Cüzdanı veya Eski Çin Pasaport Fotokopisi: Eğer vizeye başvuran kişi Çin asıllı ise Çin nüfus cüzdanını veya eski Çin pasaportunun fotokopisini sunmalıdır.

S2 Vizesi İçin Çin’den Davet Eden Kişinin Hazırlaması Gereken Belgeler

  1. Davet Mektubu: Çin’de çalışma, öğrenim vb. sebeplerle ikameti bulunan kişinin davet ettiği kişiye göndereceği davet mektubu veya çalıştığı firmadan resmi davet yazısı.
  2. Pasaport Fotokopisi: Çin’den davet eden kişinin pasaport fotokopisi
  3. Çalışma ve Oturma İzni Kopyaları: Çin’den davet eden kişinin çalışma ve oturma izni fotokopileri.
  4. Dilekçe: Çin’den davet eden kişinin kendi el yazısı ile davet etme sebebini, davet etmiş olduğu yakınının adını, soyadını, pasaport numarasını, ne kadar süre kalacağını ve kalacakları adresi açık bir şekilde belirtmelidir.
  5. Şirket Evrakları: Davet eden kişinin çalışmış olduğu firmaya ait “Kanıt Belgesi” vb. evrakları da sunmalıdır.
  6. Çin’de ikamet edilecek adres ile ilgili belge. ( Kira Kontratı veya tapu belgesi vb.)